Empalmaments.

Sovint, al llarg de les pràctiques d'electricitat, i en els muntatges elèctrics, cal fer "empalmaments". Els empalmaments són les connexions entre un cable i un altre.


Si jo vull connectar aquests dos cables, haig de seguir les normes de seguretat elèctrica. No puc de cap manera connectar-los així:
De vegades hi ha gent que entortolliga els coures dels dos extrems i després els embolica amb cinta aillant. És poc segur fer-ho d'aquesta manera, perquè amb el temps, i els canvis de temperatura i d'humitat, la cinta aïllant pot desprendre's, i el coure queda al aire. El contacte del cos humà amb el coure pot provocar accidents, que moltes vegades són mortals.
Per a connectar de manera correcta els dos cables cal fer servir les regletes de connexió:

A la fotografia superior hi tens una regleta de connexions. El "tunel" que hi ha entre el forat A i el forat B de l'altra banda està folrat d'un tub metàl·lic conductor. De manera que si introdueixes l'extrem d'un cable al forat A, i el fixes prement el cargol amb el tornavís,  aquest extrem queda connectat amb l'extrem de l'altre cable que introduiràs al forat B. A i B estan connectats. de la mateixa manera estan connectats els forats C i D, i així successivament.Tingues en compte que només està connectat A amb B; i C amb D. De cap manera no està connectat C amb A; ni C amb B. Els túnels juguen el mateix paper que jugava l'entortolligament i la cinta aïllant en la connexió mal feta.  A la següent imatge es veu més clar l'interior de la regleta:
Així doncs anem a fer correctament la connexió dels dos cables:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ranktrackr.net